Istoria terapiei Yumeiho®

Tehnicile si procedeele speciale de masaj precum si celelalte aplicatii terapeutice manuale incluse in practica Yumeiho deriva din elemente ale medicinei traditionale chineze si japoneze, cum ar fi practica ancestrala Zheng Ti Fa (aplicatii terapeutice manuale practicate in cadrul cunoscutei manastiri SHAOLIN). Parte din aceste metode terapeutice au fost aduse in Japonia in anul 1948 de catre maestrul japonez SHUICHI OHNO HIDEGATSU.

Dl. dr. MASAYUKI SAIONJI, elev al maestrului OHNO, a studiat peste 20 de ani diverse practici terapeutice traditionale extrem orientale. In consecinta sistematizarii si perfectionarii acestora a conceput TERAPIA YUMEIHO® (numele complet fiind: KOTSUBAN YUMEIHO TAISO sau YUMEIHO-DO ).

Maestrul dr. Saionji Masayuki este considerat fondatorul terapiei Yumeiho.

TERAPIA YUMEIHO® este raspandita la nivel mondial prin intermediul INSTITUTULUI INTERNATIONAL DE MEDICINA PREVENTIVA PRACTICA din TOKYO – JAPONIA.

TERAPIA YUMEIHO® se practica in peste 30 de tari, in cadrul a diverse centre medicale, cabinete private, clinici, centre de recuperare medicala sau institutii de cercetare medicala in care experienta clinica si investigatiile efectuate prin metode stiintifice au dovedit complexitatea si multitudinea efectelor benefice ale terapiei.

Sorin Iga
presedinte al Societatii Romane de Yumeiho,
instructor – terapeut gradul 6,
reprezentant international al Institutului International de Medicina Preventiva Practica din Tokyo – Japonia