TRAGEREA ARTICULATIILOR VERTEBRELOR LOMBARE INFERIOARE (stanga, dreapta)

FLEXIA ARTICULATIILOR GLEZNEI SI ALE GENUNCHILOR
martie 23, 2017
TRAGEREA COLOANEI VERTEBRALE LOMBARE SUPERIOARE SI TORACALE INFERIOARE
martie 25, 2017

          ATENTIE ! Descrierea procedeelor are caracter orientativ-mnemonic şi se adresează strict cursanţilor, deoarece pentru însuşirea şi aplicarea corectă, eficientă şi fără riscuri a acestora este imperios necesară îndrumarea instructorilor Yumeiho®.
Ordinea şi descrierea procedeelor este conformă cu  “YUMEIHO” – Manualul instructorilor ptr. gr. 1 – Krakovia, 1997.

     

Terapeutul va pune tibia membrului inferior drept pe coapsa dreapta a pacientului, cu faţa internă a genunchiului stâng va fixa osul coxal stâng al acestuia; apoi va intinde mâna sa stângă pe sub axila stângă punând mâna dreaptă a pacientului pe umărul stâng şi prinzându-l de articulaţia acesteia. Apoi va împinge umărul drept al acestuia spre înainte cu mâna dreapta şi cu mâna stângă va trage pentru a roti corpul pacientului spre stânga. Dacă se întâmpină o rezistenţă semnificativă, atunci terapeutul va mări forţa de execuţie uzând de propria greutate. Se va urmări menţinerea verticalităţii trunchiului pe tot parcursul mişcării. De asemenea se va fixa ferm între coapse bazinul pacientului. Se repetă de 2 ori.
Descrierea de mai sus prezinta modul in care se efectueaza procedeul pe partea stanga a pacientului. In mod similar se respecta aceleasi etape si pe partea dreapta. In varianta standard, se va efectua procedeul mai intai pe partea stanga, apoi pe partea dreapta.