Reglementari internationale privind organizarea, examinarea si promovare in grad a practicantilor terapiei Yumeiho®

D-nul KITAMI TOSHIHARU, Director al Centrului International de Yumeiho® din Nagaoka – Japonia, a decis reorganizarea si aplicarea unor modificari privind regulamentul de promovare in grad, ierarhia si competenta de instruire a practicantilor terapiei Yumeiho®.

            Practicantii Yumeiho® sunt impartiti in patru grupe,  dupa cum urmeaza:

Grupa 1 -  初級  SHOKYU  - incepatori, posesori ai gradelor (Dan) 1 si 2;

Grupa 2 - 中級   CHUKYU  - practicanti de nivel mediu, posesori 3 si 4 Dan.

Grupa 3 - 上級   JOKYU     - practicanti de nivel avansat, posesori 5 si 6 Dan.

Grupa 4 - 師範   SHIHAN   - maestrii, posesori  7 Dan.

                   Ierarhia in functie de gradul de competenta (Dan)

Dan 1 - Shokyu(初級)shodan yumeihoshi             (初段湧命法師)

Dan 2 - Shokyu(初級)nidan yumeihoshi               (2段湧命法師)

Dan 3 - Chukyu(中級)sandan yumeiho renshi     (3段湧命法錬士)

Dan 4 - Chukyu(中級)yondan yumeiho renshi       (4段湧命法錬士)

Dan 5 - Jokyu   (上級)godan yumeiho  kyoshi    (5段湧命法教士)

Dan 6 - Jokyu   (上級)rokudan  yumeiho kyoshi, shihandai(6 段湧命法教士、師範代)

Dan 7 - Shihan  (師範)nanadan  yumeiho hanshi, shihan(7段湧命法範士、師範)

            Cerinte minime pentru promovarea in grad si competentele aferente

Pentru obtinerea gradelor 1 si 2 este suficienta absolvirea cursului pentru incepatori si promovarea examenului de grad.

Posesorii gradului 1 pot aplica Yumeiho asupra persoanelor sanatoase, in scopul exersarii procedeelor elementare. Posesorii gradului 2 pot aplica Yumeiho doar in scop profilactic asupra persoanelor fara probleme de sanatate semnificative.

Pentru obtinerea gradului 3 (terapeut Yumeiho) este necesara practicarea consecventa a terapiei Yumeiho timp de minim un an dupa obtinerea gradului 2.

Posesorii gradului 3 pot aplica Yumeiho in scop profilactic si terapeutic.

Pentru obtinerea gradului 4 (instructor asistent) este necesara practicarea consecventa a terapiei Yumeiho timp de minim doi ani dupa obtinerea gradului 3.

Posesorii gradului 4 pot aplica Yumeiho in scop profilactic si terapeutic. Dintre posesorii gradului 4 vor fi selectati instructorii asistenti.

Pentru obtinerea gradului 5 (terapeut-instructor) este necesara absolvirea unui examen efectuat la Centrul International de Yumeiho din Nagaoka - Japonia. Cerintele minime pentru prezentarea la examenul pentru obtinerea gradului 5 sunt urmatoarele: scrisoare de recomandare de la instructor, trecerea a minim 2 ani de la obtinerea gradului 4, rezultate deosebite privind activitatea terapeutica si organizatorica (de raspandire/popularizare a terapiei Yumeiho) specificate in scris, sub forma unor rapoarte de activitate.

Posesorii gradului 5 au competenta sa practice Yumeiho in scop profilactic si terapeutic, au dreptul sa  instruiasca Yumeiho pana la nivelul gradului 3 (in conditiile contractului de instructor semnat cu Centrul International de Yumeiho din Nagaoka - Japonia)

Pentru obtinerea gradelor 6 si 7 sunt necesare indeplinirea unor conditii si cerinte speciale stabilite de Directorul Centrului International de Yumeiho din  Japonia.

Precizari

Centrul International de Yumeiho® din Nagaoka – Japonia este institutia care coordoneaza la nivel international raspandirea terapiei Yumeiho®.

Metodologia privind conditiile de instruire si cerintele de examinare sunt stabilite de fiecare instructor in parte, in functie de particularitati si circumstanta, cu respectarea "sine qua non" a reglementarilor si legislatiei nationale si internationale.

Sorin Iga

presedinte S.R.Y.