Intrebari frecvente

1De cate sedinte este nevoie pentru aparitia efectelor curative?
Efectele curative pot aparea de la prima sedinta, dar pentru ameliorarea si normalizarea starii pacientului pot fi necesare mai multe sedinte. Numarul lor depinde de reactivitatea corpului pacientului la terapia aplicata.
2Cat dureaza o sedinta de terapie Yumeiho?
Durata unei şedinte poate varia între 5 şi 180 de minute.
3La ce interval de timp se fac sedintele de terapie Yumeiho?
Frecvenţa şedinţelor se stabileşte ţinând cont de particularităţile fiecărui caz în parte. Ca si informatie generala, pacientul trebuie să primească o şedinţă de tratament zilnic. Pacienţii grav bolnavi sau puternici pot primi două şedinţe de tratament într-o zi. Pacienţii lipsiţi de timp pot primi un tratament la două zile sau cel puţin unul pe săptămână. Pentru aplicaţiile în scop profilactic ale terapiei Yumeiho, o şedinţă completă la un interval de 1-2 luni este suficientă.
4Am observat ca terapia Yumeiho are elemente de manipulari osteoarticulare. Daca particip la un curs de initiere, voi invata si eu sa le fac?
Manipulările osteo-articulare vor fi efectuate numai de practicanţii competenţi, respectiv cei care au absolvit cu succes cursurile de iniţiere şi perfecţionare în terapia Yumeiho până la nivelul gradului 3 inclusiv. Posesorii gradului 1 nu vor efectua procedee de manipulare sub nici o formă. Posesorii gradului 2 vor putea practica manipulările (numai o anumită parte a acestora şi sub o anumită formă, fără riscuri) în scop didactic, numai asupra persoanelor clinic sănătoase şi la indicaţiile şi sub supravegherea unui instructor competent (cu drept de instruire a tehnicilor de manipulare).
5Daca mi-au disparut durerile dupa cateva sedinte, inseamna ca m-am vindecat?
Disparitia durerilor nu inseamna si disparitia cauzei problemelor dumneavoastra. Este important de menţionat că nu trebuie încetat tratamentul din cauza dispariţiei simptomelor, el trebuie continuat până când s-a normalizat complet starea pacientului. Numai asa se poate preveni repetarea bolii sau apariţia altei boli grave.
6O cunostinta a fost la o sedinta de terapie Yumeiho, dar a renuntat sa se mai duca, deoarece a doua zi a avut dureri. E normal sa se intample asta?
Uneori, starea pacientului se poate agrava pe parcursul aplicării terapiei Yumeiho, apărând chiar simptome suplimentare. Acest fenomen se datorează cel mai adesea reacţiilor organismului, apărute în consecinţa corectării poziţiei centrului de greutate, respectiv readaptarea biomecanică şi fiziologică a întregului organism. Ca şi alte potenţiale cauze se mai pot menţiona: - mobilizarea toxinelor din ţesuturi în consecinţa procedeelor de masaj aplicate, fapt care generează o suprasolicitare hepato-renală în vederea eliminării acestora. Pacienţii acuză stare de oboseală după aplicarea terapiei, greţuri, uneori cefalee ş.a. Simptomele dispar în câteva ore, în condiţiile unei hidratări corespunzătoare. - manipularea, masajul sau pur şi simplu mobilizarea unor structuri musculare şi articulare (ligamente) cu elasticitate redusă sau nulă. Punerea în mişcare a unei articulaţii, în limite fiziologice normale, în condiţia în care aceasta nu a fost folosită corespunzător de către pacient timp îndelungat, poate genera algii (dureri) locale sau regionale. Acest fapt se datorează solicitării ligamentelor, tendoanelor şi muşchilor care deservesc articulaţia peste limitele uzuale. Simptomele dispar după aplicarea a cel mult încă 2-3 şedinţe. Asemenea reacţii sunt mai evidente şi mai des întâlnite la pacienţii care au probleme grave sau care prezintă o sensibilitate (reactivitate) ridicată la anumite procedee. În cazul celor care beneficiază de un tratament scurt şi intermitent, reacţiile apărute sunt nesemnificative sau nule. Reacţii apar chiar şi la oamenii sănătoşi. Ele dispar puţin câte puţin pe parcursul tratamentului. În general, apar de 2 sau 3 ori la aceia care beneficiază de o serie de circa 20 de şedinţe, peste acest număr, agravările instalându-se numai ocazional (foarte rar). Asemenea reacţii semnifică o bună eficienţă curativă, o reactivitate sporită a corpului la procedeele curative aplicate, în concluzie, o vindecare (ameliorare) apropiată.
7Informandu-ma vizavi de Yumeiho, am aflat ca problemele de sanatate se pot observa la un simplu diagnostic vizual. Asa este?
Intradevar, anumite afectiuni pot fi depistate vizual, la nivelul intregului corp(semne faciale, inaltimea diferita la nivelul umerilor, la lungimea aparenta a bratelor si picioarelor, la miscarile corpului, etc).
8Cum imi aleg terapeutul Yumeiho?
Pentru a fi sigur ca veti avea parte de o terapie Yumeiho aplicata de o persoana specializata, consultati lista de terapeuti Yumeiho, pe care o gasiti pe site.
9Pot invata terapia pentru a o aplica membrilor familiei?
Oricine poate sa invete tehnica de baza pentru a o aplica asupra membrilor familiei in scop profilactic, mai ales ca participarea la un curs de initiere in terapia Yumeiho nu este conditionata de nici o pregatire anterioara de specialitate! Pentru a efectua terapie pe afectiuni, este necesara participarea la cursuri de specializare.