De ce iubesc Yumeiho 2 (Confesiunile dezordonate ale unui practicant filozof)
octombrie 26, 2016
Poveste…reala
octombrie 26, 2016

Terapie/a facuta cu SUFLET/UL

Sunt de multe ori intrebat de unii colegi aflati la inceput de drum sau de catre cursanti cum pot si ei sa faca ce fac eu cu mainile mele. Raspunsul este unul simplu: nu puteti sa faceti ce fac eu cu mainile MELE! Pentru ca eu nu pot fi altcineva, asa cum nici altcineva nu poate fi ca mine. Suntem unici, chiar daca din punct de vedere fizic putem fi asemanatori. Dincolo de asta, mai este si partea emotionala, psihica, intelectuala, influentele din exterior… Oricare din acestea si toate impreuna ne fac sa fim diferiti. Deci, cum poate face cineva ce sau cum fac eu?! Si ce folos sa semene cu mine?! Nu ar vrea sa fi el insusi?!

Limitandu-ma la partea tehnica, nu e de ajuns sa o stii la perfectie pentru a face terapia perfecta! Nu e de ajuns sa stii cum se aplica tehnica, cate linii, cate puncte, de cate ori… Dincolo de asta mai trebuie ceva. Dupa cum spunea Sensei Sorin Iga: in terapia Yumeiho tehnica face doar 50% din terapie; cealalta jumatate e compusa din multa munca, daruire, aptitudini, vocatie si… SUFLET! Suna pompos si “spiritual” dar, dincolo de cuvinte, este REALITATEA. Fara aceasta daruire fata de pacient, terapia pe care o vei aplica va fi una seaca, impersonala, spectaculoasa privita din afara, dar… atat!

Intotdeauna vor fi efecte in urma aplicarii terapiei Yumeiho, chiar daca practicantul este la inceput de drum sau cu experienta. Bineinteles ca acestea vor diferi in functie de abilitatile si bagajul de cunostinte, dar in esenta, se obtin efecte! Terapia Yumeiho chiar functioneaza! Nu am intalnit inca pacientul care sa spuna ca nu a simtit nimic dupa o terapie primita. Si chiar daca nu o spune sau nu o recunoaste, se vede si se simte! Asa incat este clar ca orice practicant de Yumeiho poate sa obtina efecte in urma aplicarii terapiei. Diferenta in rezultate este data de implicarea lui si perseverenta cu care aplica ce a invatat la cursurile de initiere si perfectionare.

Nu spun nimic nou, mai ales pentru cei ce participa la cursurile cu Sensei! Toate acestea, si multe altele, sunt spuse si repetate in speranta ca practicantul va intelege ca Yumeiho nu este doar ceea ce se preda la curs, ca tehnica.

Practica, perfectionarea continua si perseverenta. Acestea vor face in final diferenta, cand vei fi fata in fata cu pacientul. Experienta terapeutica te va ajuta sa evoluezi si sa obtii rezultatele pe care toti vor sa le obtina. Acesta e marele SECRET!

In final, revenind la intrebarea de inceput: “Cand o sa pot sa fac…?”. Raspunsul este acelasi: niciodata!

Prin multa munca si tenacitate veti putea aplica terapia Yumeiho cu particularitatile specifice fiecaruia dintre voi, particularitati date de conformatie fizica, aptitudini, bagaj de cunostinte, atitudine mentala…

Toate acestea va pot ajuta sa aplicati terapia PERFECTA!

Si, nu uitati, sa puneti SUFLET in ceea ce faceti! Asta fac si eu…

 

Mihai
25.04.2013