Terapie/a facuta cu SUFLET/UL
octombrie 26, 2016
Schite teoretice despre terapia yumeiho
octombrie 26, 2016

Poveste…reala

Salutare tuturor!

Hai sa va povestesc ceva despre frumusetea yumeiho-ului, asa cum o percep eu!

Ma chinuiam de cateva zile sa ticluiesc un articol-doua, cat de cat decente, despre cursurile si grupurile de practica din ultima perioada, de la Galati. Si nu se lega nimic…

Activitatile zilnice, plus cursul cu incepatori aflat in desfasurare nu ma lasau sa ma adun.
Pana in una din zilele trecute cand, mergand spre locatia de curs, ma intalnesc cu o eleva de-a mea, care participase cu aproape un an in urma la un curs de initiere. Si de atunci nu mai aparuse la vreun grup de practica sau curs de perfectionare.
De ce venise la curs? Motivul era unul extrem de simplu, dar solid: pentru fata ei! In varsta de 11 ani,  fata avea o scolioza avansata, care impusese purtarea unui corset, in incercarea de a opri evolutia.  Doamna de care va povestesc nu a mai avut de-a face cu masajul sau terapeutica. Era ceva nou pentru ea. Munca ei era una foarte solicitanta si ii ocupa o mare parte din zi. Si totusi din programul ei extrem de incarcat isi rupsese 4-5 ore pe zi sa vina sa invete o metoda care spera ea ii poate ajuta fata! Doctorii nu ii mai dadeau sanse de ameliorare, asa ca din punctul ei de vedere era ultima speranta!
Constiincioasa, a reusit sa termine cursul la un nivel onorabil, avand in vedere circumstantele.
Apoi nu am mai auzit de ea cateva luni bune.
Intr-o zi ma intalnesc cu ea si cu fata ei pe strada. Curios sa vad daca a lucrat si ce rezultate a obtinut, am avut surpriza placuta sa aud ca se tinuse de treaba si lucrase aproape zilnic. Si rezultatele erau pe masura! Deja in cateva luni de lucru reusise sa amelioreze suficient de mult scolioza fetei, incat sa fie nevoita sa se duca la doctor pentru a modifica corsetul!

Revenind la intalnirea cu ea de acum cateva zile; incepe sa imi povesteasca cum au decurs lucurile de la ultima noastra intalnire. In primul rand scolioza fetitei este clar ameliorata. Apoi faptul ca a lucrat aproape zilnic si rezultatele obtinute i-au dat increderea sa lucreze si pe o colega de-a fetei, cu probleme legate tot de scolioza, apoi pe un prieten care aflase ca stie sa faca masaj, apoi pe o vecina care avea probleme cu coloana….. Si uite asa, dupa calculele ei, in nici un an de zile, fara a trai din terapeutica, a reusit performanta de a face peste 200 de sedinte de terapie!

Si am zis ca asta trebuie povestita!

 

1 februarie 2012
mihai